PROJECT
EVERGREEN

Condimunium in Brooklyn, NY

Using industrial and sustainable materials to bring a modern touch to one of Brooklyn’s beloved neighborhoods, this building has finely detailed units of all sizes as well as a dynamic common area for both public and private use. Moments of natural green contrasted with a monochrome palette and the deep texture of corten steel create a unified sense of both strength and subtlety.

NEWCONSTRUCTION CONDO

AREA
10,000 SF
Units: 9


LOCATION
Bushwick, Brooklyn

 

SCOPE OF WORK
Space planning, schematic design, design development, interior design and construction observation

THECONCEPT

Evergreen is Bushwick's premier boutique condominium. Comprised of studio, one, two and three bedroom units, this building offers both a home and a lifestyle. Finely detailed from start to finish, Evergreen is built with a curated sense of living in mind. The property features a landscaped garden, common roof deck and a spectacular residents lounge complete with a fireplace and open work space at your disposal.

Many units have private balconies and private storage available to enhance your way of living, making it convenient and compact. The layouts have been carefully crafted to maximize space and comfort.

Corten steel

Concrete 

Stone

Black metal 

Green

THESTRUCTURE

Evergreen has been skillfully designed with its industrial chic facade and common amenity spaces. Interiors have floor to ceiling windows offering abundant natural light, while the solid white oak flooring and marble-like Quartz countertops retain the lightness in the materials.

The kitchen is fitted out with custom-built German cabinetry and the luxuriously designed bathrooms - finished with a custom bench and radiant heat flooring - will make you feel like you’re at the spa.

THEOUTCOME

Evergreen is set in the industrial neighborhood of Bushwick, with two train lines nearby and a history of factory-like architecture. Our challenge with this project was to convert the lot into a luxurious condominium, without losing the essence of the context in our execution. Our approach was a type of modern Brutalism, combining rough materials from industrial architecture with clean lines from modern design.

The area allowed us to explore this kind of tension, and the final result was a bold structure, softened by greenery and accented with fine textures. With big risks come potential for big rewards, and with the Evergreen building our enterprising efforts resulted in all units selling out and a strong new addition to the neighborhood.

PREVIOUS 

Project Parterre

NEXT

Project Madison

SPEARHEAD
Architecture & Design

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook