PROJECT
WINDSOR

Condominium in Brooklyn, New York

8 Windsor Place is an exclusive 4-unit  boutique condo with a striking and fresh design. The strong architectural composition combines curved windows, modern arches, and green planters with the elegance of a monochrome palette.

header_arrow.png

NEWCONSTRUCTION CONDO

AREA
10,000 SF
Units: 4


LOCATION
Park Slope, Brooklyn


SCOPE OF WORK
Schematic design, design development, interior design, and construction administration

01_JPG_spearhead_8windsorpi_CAM001_Ext (4K)_2.jpg

THECONCEPT

Good design is thorough down to the last detail. In Windsor curved elements converge in a unique façade. The depth created by recessed balconies interplays with brick arches. Two rows of windows are vertically joined and complemented by the use of curved planters, bringing a green fresh touch to the playful façade.

While the design is bold, the gray brick evokes a calmed sophistication, adding highlights in black metal. 
A clean yet innovative design in the common areas of the building integrates alternated sheetrock arches in a grayscale palette with floor lights, creating a special atmosphere.

GREY BRICK.png

Grey Brick

black.jpeg

Black Metal

Nero Marquina.jpeg

Black Stone

WOOD.jpg

Wood

green_edited.jpg

Green

0 Comedor B.jpg
0 Living B.jpg

THESTRUCTURE

All the apartments allow you to enjoy exterior spaces and natural light from a comfortable open plan living room with an integrated kitchen.
The 1st-floor layout creates a luxury living room connected to the backyard, bringing hues of light and green to this contemporary space.

Side windows are covered by a metal mesh with circle patterns that add an airy feeling to the luminous and warm interiors of the upper floors.
Inspired by the curve, details in kitchens and bathrooms continue with this narrative of monochromatic soft shapes. Marble and textures give them a sophisticated finish. 

THEOUTCOME

As a design statement, in spite of being a contemporary composition of curves the façade still keeps some of the lines of the traditional 4-story building.

A consistent proposal reflected in the façade as well as in the interior spaces, achieving useful layouts, beautiful combinations of different materials, and close contact with greenery and natural light.

PREVIOUS

Project House of X

NEXT

Project Black Orchid